Éber szedáció

Bár a mai fogászati kezelések már teljesen fájdalommentesek, mégis vannak páciensek, akik hatalmas félelmekkel érkeznek a rendelőbe. Az éber szedációval azonban a beavatkozásoktól rettegő betegek is félelem és szorongás nélkül ülhetnek a fogorvosi székbe.

Az intravénás éber szedáció során aneszteziológus szakorvos felügyelete mellett speciális altató- és nyugtatószereket adagolunk a páciensnek, így egy szorongásmentes, a felszínes alváshoz hasonló állapotba segítve őt.

Az éber szedációban végzett kezelések szorongás és félelmek nélkül letudhatók, gyorsabbnak tűnnek, miközben a páciens pontosan tudja követni az orvos kéréseit, képes kommunikálni és természetesen a keringési védekező-, nyelési- és légzési reflexek is megmaradnak.

Az éber szedációval

N

Félelem és szorongás nélkül lehet túl a legkomolyabb fogászati beavatkozásokon

N

Nem kell lemondani a fájdalomcsillapítóról és a helyi érzéstelenítőről

N

A beavatkozás gyorsabbnak, komfortosabbnak tűnik

N

Biztonságos körülmények között, szinte relaxálva vehet részt a kezeléseken

Fogászati kezelések félelem és szorongás nélkül

Az éber szedáció kifejezetten ajánlatott, jelentős félelem és szorongás, hosszadalmas vagy jelentős kellemetlenséggel járó szájsebészeti beavatkozás és egy ülésben végzett több kezelés esetén, illetve fogászati implantációs műtétkor is.

Az éber szedáció menete

Az éber szedáció csak előzetes orvosi konzultációt követően alkalmazható, ahol az aneszteziológus meggyőződik arról, hogy nem áll fenn a kezelést kizáró tényező, pl. légúti fertőzés, dekompenzált szervi működészavar, 3 hónapnál korábban bekövetkezett szívinfarktus, várandósság vagy kísérő hiánya.

Ha minden feltétel adott, az aneszteziológus felhelyezi az életfunkciókat monitorozó érzékelőket a páciens testére, majd vénát biztosít egy kanül segítségével. Ezen keresztül különböző nyugtató és fájdalomcsillapító gyógyszereket adagol az elvárt hatás érdekében. Az éber szedáció nem zárja ki a fájdalomcsillapító vagy helyi érzéstelenítő adását.

Éber szedáció
Éber szedáció

A kezelés során folyamatosan figyelemmel kísérjük az életfunkciókat, befejezését követően pedig a páciens tudata rövid időn belül ismét kitisztul. Ez után 1-2 óráig még megfigyeljük, majd kísérőjével haza is térhet. 24 órán belül tilos az autóvezetés.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Kérje éber szedációban a fogászati kezeléseket,

egyeztessen időpontot az első konzultációra!