Fogpótlások

Az ép és egészséges fogsor nem csak esztétikai kérdés. Egy hiányzó fog is befolyásolhatja a mindennapokat, problémát okozhat a táplálkozásban, a beszédben, a szociális kapcsolatokban. Legrosszabb esetben befolyásolhatja a szemközti fog állását, elmozdíthatja a szomszédos fogakat és állkapocs-ízületi problémákat is okozhat.

Ezért is javasolja minden fogorvos, hogy a hiányzó fogakat, amilyen gyorsan csak lehet, de max. 6 hónapon belül pótolni kell.

Rögzített fogpótlások

Egyetlen, hiányzó fog pótlására gyors és kényelmes megoldás a híd, illetve az élethosszra tervezett implantátum. Utóbbival akár egy teljes fogsor is tartósan pótolható. A gyökérkezelt fogak megerősítésére pedig korona készítését javasoljuk.

Kivehető fogpótlások

A kivehető fogpótlások több fog vagy akár egy teljes fogsor pótlására alkalmasak. A mai modern fogászati megoldásokkal azonban már ez esetben is készíthető esztétikailag és funkcionálisan is megfelelő fogsor, nem kell a gyengébb, kényelmetlen megoldásokkal kompromisszumot kötni.

A fogpótlásoknak köszönhetően

N

Újra bátran mosolyoghat

N

Fogsora esztétikusabb, szebb, egységesebb lesz

N

Számos fájdalmas és költséges fogbetegség megelőzhető

N

Ismét gond nélkül ehet majd

N

Nem zavarja fogsora a társas kapcsolatokban, mindennapi helyzetekben

N

Ismét magabiztosabb lehet

Professzionális megoldás a hiányzó fogak pótlására

A kivehető és / vagy rögzített fogpótlások segítségével megszüntethetők a hiányzó fogak miatti kellemetlenségek, megerősíthetők a gyökérkezelés miatt szárazzá és törékennyé váló fogak. Azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik újra egységes, szép fogsort szeretnének, megelőznék a hiányzó fogak miatti komolyabb fogászati problémákat és újra teljes életet szeretnének élni.

A kezelés menete

A hiányzó fogak pótlásának első lépése a fogsor vizsgálata egy személyes konzultáció alkalmával. A fogszakorvos megvizsgálja a fogsort, röntgenfelvételt készít, majd javaslatot ad a szükséges kezelésekre, azok költségvonzatára, várható eredményeire.

Ezt követően lenyomat készül a fogról, ami alapján a fogtechnikus el tudja majd készíteni a egyedi fogpótlást. A fogszakorvos érzésteleníti a hiányzó fog területét, majd lecsiszolja a fogat, illetve szükség esetén a szomszédos fogakat, ha teljes fogat kell pótolni, majd új mintát készít a fogtechnikus számára.

Fogpótlás
Fogpótlás

A kapott minták alapján a fogtechnikus több lépésben elkészíti a fogpótlást. Az egyes fázisokban pedig minden esetben a rendelőben próbáljuk a helyére a leendő fogpótlást. A fémvázra matt korona kerül, majd utolsó lépésként a fogsor eredeti árnyalatával megegyező, fényes koronát rögzítjük.

A koronák magas minőségű kerámiából, a vázak nemesfém ötvözetből készülnek. A végleges fogpótlás kb. 1-2 hét alatt készül el, az átmeneti időre ideiglenes fogpótlás kerül a fog helyére, amely megjelenésben és funkcionalitásban is megfelelő.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Szerezze vissza egységes fogsorát

a Hillside Dental Klinikán!

Kérjen időpontot az első, INGYENES vizsgálatra!