Foghúzás

A foghúzás a leginkább rettegett fogászati beavatkozás. A Hillside Dental Klinikán azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha nem tényleg nem marad más megoldás, a beavatkozás gyors és fájdalommentes legyen.

Klinikánkon a foghúzás éber szedációban is kérhető. Ez ideális megoldás, ha a páciens minél gyorsabban túl akar lenni a kezelésen, nagyon fél a beavatkozástól vagy a fog elhelyezkedése miatt hosszúra nyúlhat a fog eltávolítása.

Egy elhanyagolt szuvas fog, fertőzés továbbterjedésének veszélye, a gyökércsúcs körüli tályog vagy egy gócos fog esetén ajánlott a fogeltávolítás.

A foghúzással

N

Kíméletesen távolítható el a menthetetlen fog

N

Ha nincs jobb megoldás, megszüntethető a fájdalmas fogfájás

N

Eltávolítható a problémás bölcsességfog

N

Megfelelő alap készíthető az implantátum számára

N

Esztétikusabb lehet a fogszabályozás

Fájdalommentes, gyors foghúzás

Kiterjedt fogszuvasodás, súlyos ínybetegség, erősen mozgó, balesetben megsérült fog, fájdalmas vagy problémás bölcsességfog esetén indokolt lehet a foghúzás. Ugyanígy a problémás fog eltávolítását szoktuk javasolni azokban az esetekben is, ha a tejfogak késői kiesése akadályozza a csontfog kibújását vagy a fogszabályozás sikeressége függ tőle. A foghúzást a Hillside Dental Klinikán tapasztalt fogszakorvos vagy szájsebész végzi.

A foghúzás minden esetben a legvégső megoldás. Ha azonban elkerülhetetlen, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél gyorsabb, probléma- és fájdalommentes legyen.

A foghúzás menete

A foghúzást minden esetben alapos fogászati kontrollvizsgálat és konzultáció előzi meg, mert a fogorvosaink minden lehetőséget megvizsgálnak a saját fog megtartása érdekében. Ha valóban nem marad más megoldás, csak a fog eltávolítása, röntgenfelvételt készítünk annak megállapításához, hogy a fog egyszerű foghúzással eltávolítható-e vagy szájsebészre lesz szükség. A beavatkozást mindkét esetben saját kezelőinkben, műtőinkben, tapasztalt fogorvos vagy szájsebész végzi.

Foghúzás vizsgálat
Foghúzás

A foghúzás előtt a fogorvos érzésteleníti a fog területét, majd ínyletolóval leváltja az ínyt a fogról a sérülések elkerülése érdekében. Ezt követően fogóval eltávolítja a fogat, a vérzés megszűnését követően a páciens hazamehet.

Amennyiben a fog csak szájsebészeti műtéttel távolítható el, érzéstelenítést követően a szájsebész lefejti az ínyt a fogról, majd speciális vésővel eltávolítja a csontot, a fog megmaradt részeit és a gyulladt szöveteket. Szükség esetén varratokkal zárja a fog helyét, majd a vérzés elmúlását követően a pácien hazamehet.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Bízza profi szakorvosokra a foghúzást, kérjen időpontot az első, INGYENES konzultációra a Hillside Dental Klinikára!