Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás

A mindennapi életmódunk, az elfogyasztott ételek és italok nyomot hagynak fogainkon. Még rendszeres fogmosás mellett is természetes az elszíneződés, a lerakódások és a plakkok kialakulása. Ezek rossz esetben fogkövet, fogszuvasodást, ínyvérzést vagy komolyabb fogbetegségeket is okozhatnak.

Éppen ezért ajánlott évente min. 2 alkalommal mindenkinek ellátogatni a dentálhigiénikusához és eltávolíttatni a lerakódott fogkövet.

A dentálhigiéniai kezeléssel és a fogkőeltávolítással

N

Fogai azonnal tisztábban, világosabbak és fényesebbek lesznek

N

A fogkefével már nem eltávolítható lerakódások is megszüntethetők

N

Megelőzhető a fogszuvasodás és számos komoly fogbetegség

N

Fogai sokáig szépek, egészségesek maradhatnak

N

Mosolya újra esztétikus és önfeledt lehet

Évente 2x mindenkinek ajánlott a dentálhigiéniai kezelés és a fogkőeltávolítás

A dentálhigiéniai kezelés és ezzel együtt a fogkőeltávolítás a minimális szájhigiénia része. A kezelések rendszeresítésével nemcsak fogai élettartamát, de minőségét is meghosszabbíthatja, valamint rendkívül fájdalmas és költséges kezelések előzhetők meg.

Éppen ezért évente 2 alkalommal mindenkinek (jelentős fogkőképződés esetén évente 4x) ajánlott részt venni dentálhigiéniai kezelésen és fogkőleszedésen.

Számos fogorvosi kezelés (pl. fogszabályozás, fogpótlások készítése, implantálás stb.) esetében a dentálhigiéniai kezelés és a fogkőeltávolítás a beavatkozás része. Havonta javasoljuk a kezelés elvégzését fogágybetegség első terápiás szakaszában a parodontológiai kezeléssel párhuzamosan. Fogszabályozó kezelések esetén pedig 3 havonta ismételjük a fogak tisztítását.

A kezelés menete

A dentálhigiéniai kezelést és a fogkőeltávolítást dentálhigiénikus szakember végzi speciális, erre a célra kifejlesztett műszerek segítségével. A kezelést megelőző konzultáción részletesen elmondja Önnek a beavatkozással kapcsolatos tudnivalókat.

A dentálhigiéniai kezelés során ultrahangos eszközzel eltávolítja a fogkövet, a lerakódott lepedéket és elszíneződést, majd homokfújással tisztítja meg a fogak felszínét, végül polírozza azokat.

Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás
Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás

A lerakódott lepedék és fogkő eltávolításával, a fogfelszín polírozásával a fogak simábbak, fényesebbek és világosabbak, mosolya esztétikusabb lesz.

A kezelés során alkalmazott kézi ill. gépi eszközök megfelelő szaktudás mellett maximálisan biztonságosak, fájdalommentesek és garantáltan nem okoznak károsodást a fogszövetben.

A kezelés időtartama kb. 60 perc.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Ragyogó, tiszta és egészséges fogakra vágyik? 

Jelentkezzen be dentálhigiéniai kezelésre és fogkőeltávolításra!