Fogszabályozás

A szabálytalan fogsor tartósan befolyásolja a mindennapokat, akadályozza az önfeledt nevetést, a társas interakciókat, rombolja az önbecsülést, miközben komoly egészségügyi problémákat okozhat a gyorsabban szuvasodó fog, az érzékeny fogíny és a rágási, harapási rendellenesség is.

A fogorvosok ezért egyöntetűen a fogszabályozást javasolják már gyermekkorban vagy akár utólag, felnőttkorban is.

Kivehető fogszabályozók

Gyermekkorban és felnőttkori kisebb fogelmozdulások kezelésére a kivehető fogszabályozókat javasoljuk. Általában éjszakai és napközben néhány órás viselésre szolgálnak. Hatékonyságukat a viselési idő és rendszeresség befolyásolja. A műanyagból készülő fogszabályozók nagy előnye, hogy a szivárvány bármilyen árnyalatában elérhetők, sőt matricát, feliratot vagy akár csillámport is szórhatunk bele.

Rögzített fogszabályozók

A rögzített fogszabályozók ún. brekettel vannak a páciens fogára rögzítve. A breketteket összekötő ívekkel szabályozzák a fogak állását. Az kettőt rögzítő elemek segítségével pedig a fogszabályozó maximálisan személyre szabható. A rögzítő gumikarikák a szivárvány bármilyen árnyalatában elérhetők, de teflonnal bevont fém ill. fehér színű drót, porcelán, műanyag, sőt akár nemesfém is lehet az alapanyaguk.

A fogszabályozással

N

Újra szabályos, esztétikus fogsorra lehet

N

Ismét bátran és önfeledten mosolyoghat

N

Számos komoly fogbetegséget előzhet meg

N

Megakadályozhatja a fogszuvasodás kialakulását

N

Növelheti fogai élettartamát

N

Visszaszerezheti önbecsülését

Gyönyörű, egyenes fogsor fix áron

A fogszabályozás már egyáltalán nem ciki. A modern, divatos és színes megoldásoknak köszönhetően a kezelés időtartama nemcsak gyorsabb, de a korábban cikinek számító fogszabályozó napjainkban valódi divatkellék. Szabálytalan, fogszuvasodásra hajlamos és harapási, rágási nehézségeket okozó fogsor esetén hatékony, kényelmes és fájdalommentes megoldás.

Gyerekek esetében a fogszabályozás már 8-10 éves korban elkezdhető, és egyre több felnőtt is a fogszabályozót választja fogai egészsége érdekében.

A kezelés időtartalma minden esetben egyedi, ezért a Hillside Dental Klinikán előre egyeztetett fix áron dolgozunk. Így a kezelés ára jól kalkulálható, egy összegben vagy akár havonta, részletekben is fizethető.

A fogszabályozás menete

Az első konzultációt követően a fogszabályozó fogorvos leveszi a mintát, majd megtervezi a fogszabályozás menetét és kiválasztja az igényeknek és a céloknak megfelelő készüléket. Ezt követően a fogorvos elkészítteti a személyre szabott készüléket, majd a következő alkalommal felhelyezi azt.

Fogszabályozás
Fogszabályozás

A fogszabályozás időtartama minden esetben egyedi, függ a fogak kiindulási állapotától, a választott készüléktől és a fogak reagálásától egyaránt. Ennek függvényében hónapokig vagy akár évekig is tarthat a kívánt eredmény elérése.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Az egyenes, esztétikus fogsor nem álom többé, kérjen időpontot az első, INGYENES konzultációra!